Warsztat kulinarny w Krojantach

           6 listopada w Świetlicy Wiejskiej w Krojantach odbyły się warsztaty kulinarne w ramach projektu LGD Sandry Brdy pt. "Dziedzictwo Kulinarne obszaru LGD Sandry Brdy - organizacja warsztatów i wydanie książki kucharskiej z regionalnymi potrawami". W zajęciach brały udział trzy stowarzyszenia: z Krojant, Powałek i Kłodawy. Uczestniczki przygotowały po dwa popisowe dania. Panie z Krojant "Potrawkę z wiejskiej kury" i "Serek smażony w kąpieli wodnej", Panie z Powałek przygotowały "Ryby w occie" i "Chleb pszenno-żytni na zakwasie", a Panie z Kłodawy "Karbonadę" i "Ciasto drożdżowe". Na zakończenie uczestniczki warsztatów wspólnie w miłej atmosferze wspólnie degustowały przygotowane potrawy. Wszystko było smaczne, wykonane zgodnie z tradycyjnymi przepisami. Więcej zdjęć tutaj.